Skip to content
Main content begins here

Museum of Gothenburg: Queer Wednesday December 2, 2020

Only in Swedish

QUEER MOVING HISTORY

SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images har arbetat med att digitalisera och restaurera filmer som Gender Queer – Qu’est-ce que c’est? av Del LaGrace Volcano, Manhood av Mia Engberg och Susana av Susana Blaustein Munoz. Tillsammans med RFSL Sjuhärad har SAQMI nu ett projekt som går under namnet Queer Moving History och tillsammans jobbar de med att tillgängliggöra filmerna för fler.

Tillsammans med Stina Nilss, ordförande i RFSL Sjuhärad kommer Anna Linder, grundare av SAQMI (2016–2017) och verksam som konstnär, curator och kulturproducent att prata om hur projektet började, varför det är viktigt och hur det har gått.

SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images samlar för första gången i Sverige den queera rörliga bildens historia på en och samma plats. En historia som marginaliserats genom förtryck och självcensur. Med metoder som efterlysningar, insamlingar, dokumentation, intervjuer, arkivering, visningar, presentationer, workshops och samtal har den första plattformen för queer rörlig bild i Sverige skapats.

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Lokalen är utrustad med hörslinga.
onsdag den 2 dec
Tid: 18.00-19.00
Var: Wallenstamsalen

Susana
From the film Susana by Susana Blaustein