Skip to content
Main content begins here

Doc Lounge Göteborg: GABI – Mellan åren 8 och 13

“Alla tror att jag försöker vara en pojke, men det gör jag inte. Jag kan inte, jag kan bara vara Gabi.”

Vårens femte (och än så länge sista) filmvisning på Folkteatern närmar sig och vi har en riktigt fin vårkväll planerad för er. Kvällen inleds med kortfilmen Just Because You Didn’t Film Me While I Was Crying Doesn’t Mean You’re not a Filmmaker, gjord av Astrid Askberger som även kommer att vara på plats under kvällen. Filmen är en del av satsningen LOCALS 2022. Sedan rullar vi igång kvällens långfilm, GABI – mellan åren 8 och 13, som sedan efterföljs av ett Q/A med filmens regissör Engeli Broberg. Samtalet modereras av Annika von Sydow. 

Sväng förbi en stund innan filmstart så styr Cornelia Hed musiken i baren på Folk från klockan 18:00, köp något gott i baren och kom i stämning!

Kvällens samarbetspartner är The Swedish Archive for Queer Moving Images – SAQMI.

Om filmerna:

FÖRFILM: Just Because You Didn’t Film Me While I Was Crying Doesn’t Mean You’re not a Filmmaker av Astrid Askberger.
En dokumentärfilmare med moraliska kval funderar på sin egen roll och hur nära hon borde gå. Är hon en riktig filmskapare om hon inte alltid löper linan ut? Filmen är en del av Doc Lounge Locals 2022.

LÅNGFILM: 
GABI – mellan åren 8 och 13 av Engeli Broberg.
(2021, 77 min, dokumentär)
Gabi vill bara vara Gabi. Det kan tyckas som en självklarhet, men det är det inte riktigt. Gabi känner sig annorlunda än andra flickor. Som utåtriktad åttaåring är det här aldrig ett problem. Men när familjen flyttar till en småstad och puberteten närmar sig, börjar saker och ting ändra sig. Under fem år får vi följa med och se Gabi växa upp framför våra ögon, utmana könsnormer och rätten till att vara som man vill.

Se trailern här


Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.TID: Musik och häng i baren på Folk från kl 18:00. Filmstart 19:00. Dörrarna till Folkteaterns Lilla scen öppnar 18:30. Baren på Folk är öppen från 17:00. 
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande/SAQMI följare samt medlemmar i FilmCloud).Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma!

Gabi mellan åren 8 och 13
Anna Linder presenterar Saqmi under eventet Gabi - mellan åran 8 och 13
Samtal mellan filmens regissör Engeli Broberg och Annika von Sydow. 
Astrid Askberger presenterar sin kort film 'Just Because You Didn't Film Me While I Was Crying Doesn't Mean You're not a Filmmaker'