Skip to content
Main content begins here

Cinema Queer: THE FANTASY FOREST October 5-11, 2020

Only in Swedish – if you want to read about the exhibition in english please look here

FANTASISKOGEN

I rum nr. 9 – Hotell Cinema Queer, Reimersholme, Reimersholmsgatan 5, Stockholm

Lasse Långström aka Antiffa Vänsterfitta tillsammans med Göteborgs underjordiska queer-avantgarde öppnar upp sin vildvuxna allmänning, dignande av Politik, Erotik och Döden. Lockropen från ett mångstämmigt kollektiv stiger från skogens djup, förföriska berättelser om individens njutningsfulla underkastelse och identitetens kollaps. Den repressiva metoden att förlägga nuet till framtiden och kalla det utopiskt har för länge sedan genomskådats. Heterosamhället har störtats i gruset och den inre mannen är död. Ur hans kompost, i förruttnelsen och myllan från hans lik gror onämnbara perversioner och problematiska begär. Månen seglar över trädtopparna och mot natthimlen ekar sånger om gratis kollektivtrafik, fria hormoner och gitarrmänsförbud.

Det politiska blir ljuvligt privat! Beskåda ett ytterst feminint kvinnligt kladdig konstnärskap, närgånget, intimt och gränslöst. Med utgångspunkt i Den Egna Erfarenheten och med ett evigt speglande i och av andra tills konturerna helt suddats ut. Känslospektrat är gigantiskt och i ständigt uppror mot sig själv och sin omvärld. Ofiltrerad sorg, glädje, vrede och kättja projiceras ohämmat på alla ytor.

Antiffa Vänsterfitta tillsammans med Göteborgs underjordiska queer-avantgarde ställer till allmän beskådan ut sin multimedia-fantasiskog. Dokumentationer av uppsluppna direktaktioner blandas med snusk och medvetandehöjande terrormusikaler. Videoverken spänner över ett decennium och gestaltar ett queert community, kamrater, vänner och älskare, som sakta åldras genom produktionerna. 

Cinema Queer i samarbete med SAQMI, Hisingens Sexualmagiska Anstalt och ButchFemme AB
Curerad av Anna Linder, konstnär: Lasse Långström. 

Viktiga tider! 
8 okt 18.30 – Retrospektiv av Lasse Långström aka Antiffa Vänsterfitta i Biografen
8 okt 20.00 – Konstnärssamtal
8 okt 22.00 – Performance ”Butcharnas Butch steppar på den hegemoniska maskulinitetens grav”
10 okt 12.00 – 17.00 Performance ”Perversa tarotläggningar och behandlingar med Hisingens Sexualmagiska Anstalt ”

Cinema Queer

Facebook: Hotell Cinema Queer

The Fantasy Forest
The Fantasy Forest
The Fantasy Forest
The Fantasy Forest
Butcharnas Butch & Antiffa Vänsterfitta
Butcharnas Butch