Skip to content
Main content begins here

SAQMI presenterar Tjena tjavo på Resandefolkets högtidsdag

Välkommen att fira Resandefolkets högtidsdag på Röhsska museet!

Vi firar dagen genom att visa kortfilmen Tjena tjavo i vårt Auditorium. Efter filmen bjuder vi in till ett samtal mellan regissören Alecio Araci och huvudrollsinnehavaren Michell Tatter Alfredsson, vilket leds av moderator Sam Message, SAQMI.

Programmet inleds med välkomsttal av Soraya Post och Anna Lundberg från Romano Center Väst. Efter film och samtal bjuder museet på fika.

Mer information kommer.

Om filmen:
Tommys grill är en mötesplats för det romska communityt. Här samlas en tight sammansvuren men brokig skara människor för att äta och snacka gott. När en ensam ung man besöker restaurangen en kväll sätter ryktena igång och Tommy tvingas tillbaka till traumatiska minnen.

Tjena tjavo vill öppna upp en diskussion om identitet, ursprung och bördan som kan uppstå när dessa parametrar inte klaffar. Men Tjena tjavo är också en film med många allmänmänskliga teman – att misslyckas som förälder, försoning efter ett svek, att våga lämna sin invanda världsbild och bilda sin egen uppfattning, att ta ansvar för sina felsteg och våga återvända till livet efter en stor sorg.

Röhsska museet i samarbete med SAQMI, Frilagret och Romano Center Väst.

Inför ditt besök

Det är begränsat antal platser.
Först till kvarn, ingen föranmälan krävs. Fri entré till programpunkten.

Hitta hit: Närmaste hållplats är Valand. I allén utanför museet kan du ställa din cykel. Om du kommer med bil hittar du parkeringsplatser på Heden, P-hus Avenyn med infart via Kristinelundsgatan eller P-hus Lorensberg. Om tillgängligheten inne i museet.

Tjena tjavo
Poster Tjena tjavo. Grafisk design av Daysury Valencia.