Skip to content
Main content begins here

NYRELEASE – Eva Warbergs hyllade skiva – då & då

När vi nu har släppt ett SAQMI Play med Nasrin Pakkho och Eva Warberg passar vi på att hylla dessa queera eldsjälar. SAQMI släpper, tillsammans med Arkivet för Rosa Brus, den hyllade skivan då & då från 2004 av Eva Warberg.

Du hittar den även på Spotify, amazon music, mfl.


Så här skriver Eva inför nyutgåvan av sin skiva då & då, 2021:

Jag har använt mig av musik som ett sätt att göra skillnad och uttrycka ‘min röst’. Låten Överallt, som skrevs till den lesbiska kören Lucky Lips när vi åkte till Stockholm 1992, har levt vidare i olika HBTQ sammanhang, b la i filmen Regnbågens Sång av Nasrin Pakkho.Tack vare SAQMI kan nu resten av musiken, många år senare, resa vidare.

“jag reser långsamt så att jag hinner med
följa det landskap som rinner i mitt blod”

Eva Warberg, maj 2021.


Texter från skivkonvolutet, 2004:

Skivan är ett projekt för att dokumentera delar av den musik jag skrev mellan 1979 – 1995. 

Ett stort tack till Nasrin Pakkho som fick bollen att börja rulla, till Guje Göland och Nettan Selin som tog emot passningen och som envist samlade in pengar, till Emma Linderoth som gjort omslaget och till alla vänner och bekanta som genom att stödköpa gjorde projektet möjligt. Tänk att få spela in en skiva. Otroligt.

En fanfar till  musikerna Christina Kjellson, Dan Johansson och Erika Granström för er generösa inställning och för er lekfulla, kreativa musikalitet. Jag har lärt mig massor av er!!

 1. blå blå dörrarna
 2. svarta fåglar
 3. överallt
 4. havet
 5. hemligheten
 6. lugn och långsam
 7. här ska bli luft och ljus
 8. dom kan marschera
 9. hösttankar
 10. okända kvinnan
 11. mötet
 12. jag reser långsamt

All text och musik av Eva Warberg.
Musikerna klädde upp låtarna i de finaste kläder och de fick ett nytt liv. 
Mixad av Dan Johansson
Copyright: Saheli produktion 2004


Poetiska visor om lesbisk kärlek

ALBUM: då & då
ARTIST: Eva Warberg

RECENSION i QX – 20041225
“Kanske är hon redan känd i vissa lesbiska kretsar men för mig och säkert många andra är Eva Warberg en ny bekantskap. Låtmaterialet på då & då är skrivet under en knapp tjugoårsperiod men har inte samlats på skiva förrän nu. 

Texterna är uttalat lesbiska och även ett par rader med politiska budskap har smugit sig in i låtarna. Den röda tråden är dock poetiska visor om kärlek och relationer. Text och musik för tankarna till både Eva Dahlgren och Lisa Ekdahls dito. Och även om Eva Warberg inte riktigt håller samma klass som dessa två superstars, är hon en bit på väg. Det är inte att ta miste på att hon sjunger direkt från hjärtat och trots att flera av spåren har flera år på nacken har  de behållit sin aktualitet. Kanske både på gott och ont. 

Som flata törstar man ofta efter texter med lesbiska inslag, och vill man stilla detta behov fungerar då & då alldeles utmärkt”.

Chavah Selander


Relaterade länkar:

Klipp på YouTube från filmen om Lucky Lips av Nasrin Pakkho där Eva Warberg sjunger låten Överallt för första gången inför publiken på Medborgarhuset i Stockholm. Låten skrevs särskilt till den lesbiska kören Lucky Lips.


Stort tack till Amanda Lindgren som jobbat hårt för att vi alla ska kunna få ta del av Evas musik igen.


Digitaliseringen genomfördes med stöd från Kulturrådet.

Eva Warberg
Originalbild från CDn 2004. Fredskonsert i New Dehli med Eva på en inlånad och mycket passande gitarr.