SAQMI at West Pride: Från restaurang Friska Luft till Fika 3000

Historisk stadsvandring i Göteborg:

Från restaurang Friska Luft till Fika 3000

Klockan 13.00-16.00
Vandringen avgår från Kungsportsavenyn 18 kl. 13.00 (kom i god tid)
Längd: 3 timmar

Följ med på en klubbrunda genom ett halvt sekel. Från sextiotalets gayklubbar till våra dagars queerklubbar.
Guider: Arne Nilsson och Lasse Långström.
Max antal: 25 st
Anmälan görs här

Avgår från: Kungsportsavenyn 18 kl. 13.00
Språk: Svenska
OBS: Du bör ta med dig en enkel matsäck och möjligheten att kunna åka kommunalt.
Facebook

Från restaurang Friska Luft till Fika 3000

Arne Nilsson och Lasse Långström guidar oss genom ett föränderligt klubbliv och en föränderlig stad. Se och lyssna till ett annat Göteborg tillsammans med ett par av stadens mest kunniga på området. Stadsvandringen tar sin början där Arne hängde som ung och gay i Göteborgs innerstad och sedan följer vi med Lasse som tar oss med till några av de queerklubbar som finns idag. Vandringen ger oss en bild av hur och för vem klubbarna arrangerats och var de har haft sina fästen över tid. Med personliga berättelser och minnen ger Arne och Lasse oss en bild av för omvärlden inte sällan dolda mötesplatser för HBTQI personer.

Vilka slags queera klubbar fick och tog plats i folkhemmets stad? Klubbar av och för vilka? Hur ser det ut i dagens Göteborg med dess växande klyftor, segregering och gentrifiering? Hur skapas queer kultur i en eventifierad stad där mötesplatserna alltmer omöjliggörs? Följ med oss i ett vandrande samtal om de queera klubbarna i Göteborg. Vi får besöka historiska ställen och platser som Floras Kulle, Club Pedro, Touch och Underjorden.

Arne Nilsson är docent i sociologi och har forskat och skrivit flera böcker, bland annat tillsammans med Margareta Lindholm, om kvinnligt och manligt homoliv i Göteborg och på amerikabåtarna under decennierna kring mitten av 1900-talet.
Lasse Långström är filmregissör och ibland klubbarrangör med bas i Göteborg.

SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images genomför aktiviteten i samarbete med Vetenskapsfestivalen och Collaboratory – Game innovation lab for diversity and inclusion.